Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Miért esznek többet az idős cicák?

2017. február 22. - Sinapis

A macskáknál összefüggés figyelhető meg a koruk és az étvágyuk között, az idősebb macskák többet esznek. De vajon mi az összefüggés? 
Egy tanulmány azt a magyarázatot találta erre a jelenségre, hogy az idő előrehaladtával romlik a szervezetükben a tápanyagok emészthetősége.


tumblr_oihn2jbczq1uinxwfo1_500.jpgKoruk előrehaladtával egyre kevésbé tudják megemészteni a fehérjéket és a zsírt, amelyek energiát szolgáltatnak a szervezetnek. Így ugyan ahhoz az energiaszükséglethez több tápanyagot kell biz
tosítani nekik, erre vannak külön kialakított senior tápok, amelyek az idősebb macskák emésztéséhez vannak kialakítva. 

Középkorú macskáknál is figyelhetünk arra, hogy eledelük kevesebb kalóriát tartalmazzon, és nagy legyen az emészthetősége. Idős, 8 évnél idősebb macskáknál aztán kicsit lehet növelni a bevitt kalória, zsír és nyomelemek mennyiségét, és csökkentsük a foszfortartalmat.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr9912281559

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása