Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

A macskák alsó húgyúti megbetegedései

2016. március 24. - Sinapis

Az alsó húgyutat a húgyhólyag és a húgycső alkotják, rajtuk keresztül távozik a vizelet a szervezetből.

Az alsó húgyúti megbetegedések jele lehet a véres vizelet, a fájdalmas vizelés, valamint a gyakori vagy erőltetett vizelés. Ha ezeket a jeleket vesszük észre kedvencünkön, akkor mielőbb forduljunk vele állatorvoshoz.

Vannak tényezők, amelyek bizonyos macskákat hajlamosabbá tesznek az alsó húgyúti megbetegedésekre. Ilyenek a lustaság, hajlamosabbak rá az inaktív és a túlsúlyos macskák; az életkor, 2-5 év között fordul elő leggyakrabban. Kandúroknál és szobában tartott macskáknál is nagyobb arányban fordulnak elő ezek a betegségek.

Az alsó húgyúti megbetegedések közül a leggyakoribbak a húgykő és a húgycső eltömődése, amely főleg kandúroknál fordul elő.

Ha az állatorvos gyógyszert írt fel, fontos, hogy az előírásokat és az adagolást pontosan tartsuk be, és nagyon figyeljünk arra, hogy mindig legyen friss ivóvíz cicánk előtt. Amennyiben műtétre kerül sor, kövessük az orvos utasításait a gyorsabb felépüléshez.  Mindig biztosítsunk szabad vizeletürítési lehetőséget, hogy a gyógyszerek megfelelően tudják hatásukat kifejteni.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr748509538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása