Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

A macska fürdetése

2016. március 03. - Sinapis

Egy egészséges, ápolt macska nem igényel fürdetést, mert azzal eltávolíthatjuk a bőrből a védelmet nyújtó olajokat. Azonban muszáj fürdéshez folyamodni bőrbetegség, bolhásodás esetén.

Mivel a macskák nem szeretik a vizet, a fürdetés komoly kihívást jelenthet. Kis helyet válasszunk, hogy meg tudjuk akadályozni a szökési kísérleteket. Megfelelő lehet például a mosogató. Mindenképpen szerezz segítséget, mert szükséged lesz rá. Készíts a mosogató mellé törölközőket, macskasampont (sose használj embereknek gyártott sampont) és a bögrét az öblítéshez.

A mosogatóba engedj 5-7 cm magas langyos vizet, ebbe tedd bele a macskádat. Nem fog neki tetszeni, ezért egyik kezedet mindig tartsd erősen rajta, beszélj hozzá, próbáld megnyugtatni. Kézzel, simogatás közben nedvesítsd be a bundáját. Tegyél rá kevés sampont (ha sokat teszel rá, nagyon lesz lemosnod), vigyázz, hogy ne menjen bele a szemébe és a fülébe. Engedd le a régi, habos vizet, és kezdj el újat engedni, miközben leöblíted róla a sampont.

Tegyél a hátára egy törölközőt, tekerd bele macskádat, és óvatosan töröld át. Ha nem bánja, hogy még mindig nem engeded el, fésüld is ki a bundáját. 

Miután elengeded, zavartan fog viselkedni, ettől ne ijedj meg, így heveri ki a víz okozta sokkot. Ha újra elkezd hozzád bújni, jutalmazd meg a fürdés szenvedéseiért cserébe. 

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr558432254

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jossarian 2016.03.03. 21:20:44

Bele kell dobni oket egy kad vizbe es ha kimasznak akkor visszadobni. Minden 4.-5. alkalommal egy kis mososzert is lehet/kell szorni rajuk.

m_balage 2016.03.03. 21:56:06

egyszer mi is fürdettünk..
ha víz volt a kád aljában, egyszerűen nem sikerült lenyugtatni úgy, hogy beleálljon.
csak úgy lett jó, ha a zuhanyrózsából kis sugárban mostuk, és a vizet hagytuk elfolyni.
persze így sem sikerült megúszni a harci sérüléseket, védőöltözet kötelező.

ööööö... 2016.03.04. 23:01:35

A bolha fürdetés nélkül is kiirtható. Ha nem így lenne, már nem élnék :))
süti beállítások módosítása