Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

A macskák táplálásának alapjai

2016. március 10. - Sinapis

A macskák étkezési igényei a sok mindentől függenek, például kortól, vemhességtől, betegségtől, elhízottságtól és a mozgás mennyiségétől.

A kölyök macskák előtt mindig legyen táplálék, nem kell félni attól, hogy túleszik magukat, mint a kölyökkutyák. Mivel gyakran okoz hasmenést, nem kell nekik tejet adni, friss víz azonban mindig legyen előttük. 6 hónapos korban kezdhetünk kölyöktáp helyett felnőtt tápot adni kedvencünknek. A kölykök egy évesen válnak felnőtté, bár már fél évesen is lehetnek ivarérettek.

Vemhesség esetén fokozódik a tápanyagigény, hiszen a szerveztük táplálja már a kicsiket is, így a vemhesség nagyjából 9 hetében a macskák tápanyagigénye akár meg is duplázódhat. Ez hosszú távon azonban nem okoz elhízást. 

Cicánk 7-8 éves korától számít már idősnek, ekkor szintén változtatni kell táplálásán: gyakrabban, de kisebb adagokat adjunk nekik, és váltsunk alacsonyabb kalóriatartalmú eledelre.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr788453908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása