Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Az abesszin

2016. március 04. - Sinapis

Az abesszin egyike a legősibb macskafajtáknak, eredete azonban bizonytalan.

Közepes teste izmos, ruganyos és vékony.

Feje kicsi, ék alakú. Szemei nagyok, mandulavágásúak, távol helyezkednek el egymástól, csillogóak. Színük lehet sárga, zöld vagy borostyán. Szemöldöke ívelt. Fülei nagyok, alapjuk széles, a végeik pedig lekerekítettek, távol helyezkednek el egymástól, folyton felfelé tartja őket. Nyaka hosszú, kecsesen ívelt. Farka közepesen hosszú, elvékonyodó. Szőrzete gyűrűzött, vadszínű és csillogó, naponta egyszer érdemes kézzel átsimítani az egész testét. A szőr a nyaknál, toroknál és a hasvonalnál világosabb, mint a test többi részén. Három színváltozata ismert: rézvörös, vadas és őzbarna.

Járása kecses, olyan, mintha folyton lábujjhegyen járna.

Nagyon intelligens, kommunikatív macska, emberi társaságban jól érzi magát, kedves, élénk, vidám, azonban ha sokáig egyedül marad, levert lesz. Bár barátkozós, nem kimondottan az az ölben tartható macska. 

A kölykök mindig sötét bundával születnek, majd folyamatosan világosodnak ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr778432234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása