Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Vemhes kutyák táplálása

2016. március 08. - Sinapis

Mint az embereknél, a kutyáknál is megváltozik a test a vemhesség ideje alatt.

A vemhes szukáknál az első 6-7 hétben nem változik a tápanyag-igény, amely a vemhesség utolsó harmadában azonban folyamatosan növekszik. Táplálékuknak minimum 21 % fehérjét kell tartalmaznia, és többször, kis adagban kell enni adni a kutyánknak. A vemhesség bizonyos periódusaiban csökkenhet kedvencünk étvágya, ilyenkor fokozottan figyelni kell rá, ugyanis nem jó, ha ez az állapot tartósan fennmarad.

A 9. héten a szuka nagy valószínűséggel vissza fogja utasítani az eledelt, 1-2 napig étvágytalan lesz, innen fogjuk tudni, hogy hamarosan itt az ellés ideje. Miután a kicsik a világra jöttek, az anya étvágya 2 nap után rendbe fog jönni.

Ha kedvencünk egy kicsit meghízik ez alatt az időszak alatt, nem kell megijedni, a vemhesség alatt a szuka testtömege 15-21 %-kal is megnőhet, ez a plusz tömeg azonban csak ideiglenesen marad rajta.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr418453900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása