Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

Kutyákról és macskákról. Szerető gazdiknak.

A balinéz

2016. március 11. - Sinapis

A USA-ból származó balinéz macskák közepes méretűek, megjelenésük kecses, méltóságteljes, elegáns. Nevét feltehetően onnan kapta, hogy kecsessége emlékeztet a Bali szigetek táncoló nőkéhez.

A vállaik nem lehetnek szélesebbek, mint a csípőjük. Lábak hosszúak és elegánsak, mancsaik kicsik és oválisak. A farok hosszú, hegyes végű.

Fejük közepes, mérete arányos a testtel. A füleik nagyok és hegyesek, a tövüknél szélesek. A szemek mandulavágásúak, enyhén az orr irányába ferdülnek. Az orr hosszú egy egyenes. 

Szőrük közepesen hosszú. A nyakon, vállon és a faroknál hosszabb és selymesebb szőr található, mint a test többi részén. A fajtánál a világos színek az elfogadottak (fóka, csokoládé, lila és kék). Szőrzete nem igényel sok gondozást, elég hetente egyszer fésülni.

A balinézek ragaszkodók, szoros kapcsolatot ápolnak a gazdájukkal. Fürgék, élénkek és érzékeny természetűek.

A bejegyzés trackback címe:

https://kutya-macska.blog.hu/api/trackback/id/tr208465090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása